tisdag 21 augusti 2012

Lugnet före stormen?

Idag talas det på nyheterna om en storm som kommer att nå Puerto Rico under onsdagskvällen och dra vidare framåt torsdagsmorgonen. På morgonen var frälsis ansvarige för katastrofhjälpen, Miguel, med på tv med anledning av det väntade ovädret. Samordningen av FA:s katastrofhjälp utgår från ett center i Caguas. Runt om ön finns 700 utbildade volontärer som kan ringas in på kort varsel. Frälsningsarmén är den organisation som ansvarar för att människor får hjälp de första 72 timmarna innan myndigheternas insatser kommit i gång. Vi återkommer om vad som händer i samband med detta oväder. Det har blåst och regnat en del idag och två grenar har blåst av på palmen utanför vårt hus.
I söndags predikade jag (Ewa-Marie) på spanska för första gången. Kändes ganska okej, talade enkelt utifrån berättelsen om den lame mannen som firades ner genom taket. Ville fokusera på frälsis uppdrag att föra människor till Jesus och hjälpa den som har det svårt så att människor kan resa sig upp i Jesu namn och få ett nytt liv. Vi kan se en strategi med fyra punkter för vårt arbete genom denna bibelberättelse:
1/ Vi måste jobba tillsammans
2/ Vi måste finna nya vägar (upp på taket, var inte den vanliga vägen)
3/ Vi måste undanröja de hinder som finns i vägen och göra en öppning för människor till Jesus (de gjorde en öppning i taket)
4/ Vi måste lita på kraften i namnet Jesus och ta ett steg i tro

Markus vittnade om vår kallelse till Puerto Rico som vi fick genom en dröm där han såg Puerto Ricos flagga.

På söndagseftermiddagen åkte vi två minibussar med folk från kåren i Caguas till en gemensam gudstjänst på kåren i Ponce. Fantastisk vacker resa över grönklädda berg. Resan tog cirka en timme och ungdomarna i vår buss sjöng lovsånger hela vägen. På gudstjänsten sändes fem personer från Puerto Rico till officerskolan i New York där de nu ska påbörja sin utbildning. I slutet av gudstjänsten inbjöds de som känt kallelsen till officerstjänst (pastor i frälsis) att komma fram för förbön. Fem personer gensvarade på detta varav två från kåren i Caguas.
Hoppas att ni alla har det bra. Har sett och hört att "Bygget" i Halmstad (konferens på Gullbrannagården) var välsignat! Tackar och prisar Gud att han är god alltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar