söndag 26 augusti 2012

Ledarsamling hemma hos oss...

I eftermiddag var det dags för ledarsamling hemma hos oss. Den s.k kårnämnden består av 9-10 personer inklusive mig och Markus. Det är kul att det är en så pass stor grupp med tanke på att kåren bara har cirka 30 medlemmar. Ungefär var tredje person i församlingen är alltså med i kårnämnden just nu. Den yngsta medlemmen i kårnämnden är en tjej på 17 år som leder ungdomsgruppen och den äldsta en kvinna i sjuttioårsåldern. Verkar vara ett härligt gäng med hjärtat på rätta stället, alla är väldigt engagerade och de har en längtan att se Guds rike växa. Denna grupp kommer att vara viktig för mig och Markus i vårt arbete som kårledare här i Puerto Rico. Kändes gott att mötas i vårt hem.
I förmiddag var det gudstjänst som gällde eftersom det är Herrens dag. Nu var det Markus tur att predika på spanska. Han talade om den helige Andes eld i våra liv. I förbönen och lovsången i avslutningen av gudstjänsten upplevde vi hur den helige Ande vidrörde människor.
Igår tog vi ledigt och gjorde en skön utflykt till San Juan. Gick på stranden och kände oss som turister, vi sticker faktiskt ut ganska mycket här, verkar vara väldigt få europeer på plats på denna lilla ö. Tog en skön paus på ett café där de hade Ludwigs favorit glassmärke "Ben and Jerry". Kvällen ägnade vi åt att packa upp flyttkartongerna som kommit från Sverige. Det märktes verkligen skillnad i vårt hem när vi fick hit lite mer personliga saker. Huset vi bor i är ju helt möblerat men nu börjar det kännas lite mer som vårt hem.
Denna lovsång sjöng vi idag på kårens gudstjänst:
"Te necesito Dios, más que ayer. Te necesito Dios como nunca imaginé. Te necesito Dios, no quiero a nadie más, te necesito Dios, te necesito Dios."

Stämmer verkligen på vårt liv här- "jag behöver dig Gud mer än igår och mer än någonsin tidigare!"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar