onsdag 22 augusti 2012

Allting tar så lång tid här...

Vad vi än ska fixa för ärende så tar det mycket längre tid än vad vi beräknat. Det beror på lite olika saker, men största anledningen är nog trafiken. Det är helt enkelt alldeles för många bilar på för liten yta på denna ö. Finns i stort sett ingen kollektivtrafik alls. Första dagarna försökte vi komma på vid vilka tider på dagen det var rusningstrafik men efter ett tag insåg vi att det vi trodde var rusningstrafik bara var det normala tillståndet i trafiken här. En annan anledning att allt tar tid är så klart att allt är nytt för oss, vi vet inte riktigt var vi ska handla olika saker eller var man fixar olika ärenden. Tredje orsaken till att det tar tid är helt enkelt att alla tar det lugnt här. Här i Västindien verkar stress vara ett okänt begrepp. Häromdagen var vi tvungna att handla tennisskor till Ludwig, det tog oss två timmar! Mest på grund av att det tog sådan tid för personalen i affärerna att hämta de olika storlekarna han ville prova. Hur som helst, vem sa att det är bättre att stressa på det sätt som vi ofta gör hemma i Sverige? Vi får helt enkelt försöka anpassa oss lite till livsstilen här men för er som känner oss så vet ni att vi gillar att ha ett högt tempo och "få mycket gjort". Nyttigt att vara här, vi får utmaningar varje dag vilket gör oss mer beroende av den helige Andes hjälp och kraft.
Önskar att jag kunde visa er lite fler foton från vårt liv här men jag har knappt ens hunnit ta några kort. Ska försöka bättra mig.
Hela denna dag har nyheterna handlat om den kommande stormen och på förmiddagen hade vi en timmes telefon sammanträde med övriga officerare på ön där det diskuterade hur man bäst skulle vara beredda att möta eventuella behov under och/eller efter ovädret. Inte helt enkelt att följa med på ett telefonmöte på spanska med kanske ett tiotal deltagare och angående ett ämne man egentligen inte vet något om...
Hoppas ni har en fin sensommar!
Hasta otro dia!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar