måndag 22 april 2013

Ungdomshelg mitt ute i regnskogen...

 För ett par veckor sedan var vi med om ungdomshelg här i Puerto Rico, vilken upplevelse! Så modernt och fräscht upplägg. En av de mest positiva sidorna av Frälsningsarmen i Puerto Rico är att det finns så många härliga ungdomar. Totalt samlades 185 ungdomar från tretton olika kårer.
Programmet bestod av gudstjänster, samtal i smågrupper, morgongympa (i form av zumba och diverse träningsspår ute i naturen) teambildningsövningar, stand up comedy kväll och poolparty. På lördagskvällen gjorde man en "lägereld" vilken mer såg ut som en valborgsmässoeld. Man samlade ihop massa mambuträd eller liknande, dränkte in allt i bensin och tände på. Typ som en explosion....medan alla ungdomarna stod och såg på. Annorlunda.

Ungdomshelgen hölls på en lägergård mitt ute i regnskogen "El Yanque". När vi skulle åka dit på fredagskvällen hade det hunnit bli mörkt och den sista halvtimmens körningen såg vi absolut ingenting. Det fanns ingen civilisation utan endast "djungelvegetation", precis när vi börjat fundera på om vi verklige var rätt så var vi framme vid lägergården.

Från Caguas var vi 17 personer som deltog under helgen. Temat för ungdomshelgen var "Battlecry" med underrubriken "Despierta"("Vakna") och utmaningen var att vakna upp till den verklighet vi faktiskt lever i och att vara andligt vaken för att kunna leva ett liv för Jesus. Mycket ösig lovsång, bra dramagrupp och flera dansgrupper bidrog till att förmedla budskapet i gudstjänsterna. Vi fick även höra flera starka vittnesbörd från olika ungdomar. Predikade gjorde de inbjudna gästerna från New York. Extra kul för oss var att Margareta Ivarsson var en av gästerna. Henne lärde vi känna i Sverige när vi var "unga" och hon jobbar sen nästan 13 år tillbaka som frälsningsofficer i New York. Så härligt att träffas!
Ungdomshelgen avslutades med att Major Richard Lopez inbjöd till bön för de ungdomar som önskar att i framtiden tjäna Gud som frälsningsofficerare. Både de som redan ansökt till officerskolan, de som är i processen och de som kan tänka sig att ansöka om ett antal år kom fram för förbön. Hela podiet fylldes av ungdomar, säkert omkring 35 personer stod där inför Herren och sa ja till kallelsen. Det var speciellt. Här i Puerto Rico är många ganska unga när de antas till officersskolan, en skillnad från i Sverige.

Tillsammans med Margareta Ivarsson

På kåren i Caguas har Sandra nu börjat med undervisning för några barn som vill bli juniorsoldater. För att bli juniorsoldat måste man vara 7 år och tro på Jesus som sin frälsare. I söndagens gudstjänst berättade Sandra att fyra barn hade bekänt Jesus som sin frälsare under dagens lektion. Härliga nyheter!
På söndag ska vi börja undervisning för blivande frälsningssoldater och i slutet av maj hoppas vi kunna ha soldatinvigning.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar