onsdag 17 april 2013

En iguana i köket...

Här i Puerto Rico finns hur många "iguanas"som helst. Stora gröna ödlor som visst ökar i antal hela tiden eftersom deras enda naturliga fiende sägs vara trafiken. (Vilket i och för sig är illa nog...) Man vänjer sig ganska fort vid dessa varelser och reagerar inte så mycket när man träffar på en, så länge de håller sig utomhus! Idag hade en tagit sig in i kårens kök. Städerskan och en voluntär var minst sagt hispiga efter att på alla sätt försökt att få ut den förvirrade "iguanan" ( vad heter de på svenska?) Markus kom till deras hjälp. Han pratade lite lugnt med den stora gröna ödlan, på spanska ( det är sant) och lotsade sedan ut den!

Denna vecka har annars bestått en del av sifferarbete. I måndags lämnade vi in vår första deklaration här i Puerto Rico/USA. Inte några enkla klick på datorn som hemma i Sverige i detta land. Här måste man nästan vara jurist för att kunna deklarera på egen hand. Våra chefer rekommenderade oss att ta hjälp av ett proffs så det gjorde vi. Fem sidor skulle fyllas i men nu är det fixat.

Idag har vi börjat titta på kårens budget för kommande år. Budget året här är oktober-oktober. Lite ovant men det går ju bra det också. Vi har alltså kommit sex månader in på budget året och tyvärr har kåren i stort sett inga pengar. Förbön för kårens ekonomi önskas!

Denna veckan blev jag ombedd att skriva lite om vår påskvecka här på kåren till en av Frälsningsarméns tidningar "Buenas Noticias". Första gången jag skriver en sådan artikel på spanska, får se hur det blir.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar