lördag 1 september 2012

Festlig invigning i San Juan



I dag invigdes det nybyggda DHK (huvudkontoret) i San Juan samt de nya lokalerna som kåren i San Juan kommer att ha sin verksamhet i. Det var riktigt festligt och på varje gatlykta på gatan vid den nya fastigheten hängde Frälsningsarméns flagga med skölden på.
 Mycket folk hade samlats till ceremonin som hölls utomhus. Kommendör Israel Gather, som nyligen tillträtt som ledare för detta s.k territoriet i Frälsningsarmén, talade och "klippte banden". Dagens högtid var en del av firandet av att Frälsningsarmén funnits i 50 år i Puerto Rico. Detta firande pågår under hela året. Gather lovade i sitt tal att Frälsningsarmén ska hålla fast vid sina värderingar, fortsätta att visa barmhärtighet samt att vi även i framtiden ska vara inbegripna i den andliga kamp som pågår. Han betonade vikten av att vi gör det som vi gör i Jesu namn och inte enbart i Frälsningsarméns namn. 
Efter ceremonin fick vi titta på de fina nya lokalerna. Kåren har förutom en ny kyrksal även byggt en stor baskethall som denna dag användes som cafélokal. Dagen till ära bjöds på en god buffé. 

Vi har haft en riktigt härlig dag i strålande solsken. Kul att få uppleva att Frälsningsarmén här i Puerto Rico är väldigt på "G" med mycket visionärt tänkande. 













2 kommentarer: