söndag 22 juli 2012

Hur går det med spanskan?

Ganska många ställer frågan: Hur går det med spanskan? Det är absolut en relevant fråga. I Puerto Rico har man två officiella språk, spanska och engelska, men som vi uppfattat det är spanskan folkets modersmål. I all verksamhet på kåren används spanska men all korrespondens inom Frälsningsarmén via mail osv förs på engelska.
Vi arbetade i Bolivia mellan 94 och 96 och där var språket spanska så vi har en gång i tiden varit relativt flytande på spanska. Nu gäller det att hämta upp den spanska som finns där någonstans. Vi började med att ta nio privata spanskalektioner var i början av juni. Det gjorde nytta och vi kände att vi kom igång. Vi passade också på att öva lite på språket tillsammans med chilenska vänner i Halmstad. Nu försöker vi ägna en stund varje dag åt detta vackra språk. Vi övar på verb och prepositioner men vi läser också Bibeln på spanska. Nu har vi snart läst apostlagärningarna klart, kände att den boken är så viktig. En grund för allt
missionsarbete helt enkelt. Parallellt med detta övar vi spanska lovsånger och läser ett bibelstudie på spanska. Här om dagen blev vi intervjuade av Hallandsposten och vi fick då frågan "Vad blir den största utmaningen?"Vi svarade då helt ärligt: att predika på spanska! Vi har sagt att vi får nog ta stor nytta av bilder på power point och ett och annat filmklipp. När Markus tycker att spanskan blir för svår citerar han 1 Kor 4:20 där det står: " Ty Guds rike består inte i ord utan i kraft"

Hasta pronto

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar