onsdag 12 februari 2014

Ditt ord är mina fötters lykta...


I söndags när vi åkte till gudstjänsten var vi med om något som kändes mer som på film än verklighet.
Det var väldigt lugn trafik (endast söndagar som man kan tala om lugn trafik här). Plötligt kom en kille på motorcykel körande i riktning mot oss och vi insåg snabbt att han var jagade av poliser. Sex polismotorcyklar och två bilar ingick i denna jakt! Alla körde som vildar kors och tvärs över vägbanorna. Vi sa till varandra att detta kan bara sluta på två sätt: antingen tar de honom eller så kör han livet av sig. Killen var nog i 16-17 års åldern. Kan bara hoppas att allt gick väl. 

Denna vecka har vi äntligen kännt oss helt friska igen efter att hela familjen haft någon sorts influensa som satt i hela kroppen i två veckors tid. Detta virus har gått runt nästan bland alla i vår lilla församling och man inser plötsligt att detta med sjukdomar i januari/februari inte har med den mörka och kalla vintern att göra utan att det är virus helt enkelt. I Sverige brukar man ju undvika att gå ut när man känner sig hängig för att man vill undvika kylan. Här får man hålla sig inne för att undvika solen och värmen...




Detta foto är från ett besök på kommunhuset förra veckan. Vi hade bokat tid på borgmästarens kontor för att få möjlighet att presentera vår verksamhet och försöka få ekonomiskt stöd för våra program. På bilden syns vår socialarbetare Hilda och till höger Marie som jobbar på DHK (frälsis huvudkontor) som specialist för att hjälpa till att söka pengar genom olika fonder. Det var väldigt bra att ha henne med eftersom det mesta som kan göras krångligt är krångligt här i Puerto Rico och det gäller att veta exakt hur man ska gå till väga för att kunna få del av olika fonder.





Detta foto är från förra fredagen då vår ungdomsgrupp besökte ungdomarna på kåren i Bayamon. Där hade de en Zumba kväll tillsammans. Det var uppskattat. 



Ett foto på ungdomarna som leder lovsången på kåren. Det är verkligen ett tacksägelseämnen att få se hur dessa ungdomar lärt sig att spela olika instrument och hur detta team har formats under vår tid här. Det börjar låta riktigt bra med tanke på att i stort sett alla är "nybörjare" på sina instrument. Det fina med dessa ungdomar är deras överlåtelse. De är med varje söndag och leder så gen i gudstjänsterna.


Ett bibelord för dagen. Nu är det dags för mig att åka till det lilla samhället Aguas Buenas dör vi har en kvinnogrupp idag. Idag blur temat vänskap och lite firande av alla hjärtans dag som i faller på fredag och som är väldigt stort här. 

Ha en trevlig onsdag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar