onsdag 14 november 2012

Med doft av liv...

Dans i söndagens gudstjänst på kåren i Caguas.

I söndagens Gudstjänst dansade Alexandra en dans som anknöt till berättelsen i bibeln om kvinnan som hällde en hel flaska dyrbar parfym över Jesus. Det var en vacker dans och jag var så glad att hon gjorde denna dans just denna söndag när vi hade glädjen att se flera nya familjer på vår gudstjänst. Några små tjejer som kommit just denna söndag tittade med stora och beundrande ögon...


"Jag vill att mitt liv ska vara som en parfym av väldoft inför dig..."

I min predikan ställde jag frågor som " Vilken doft kan människor känna när de möter oss?"
"Vilken doft kan man känna när man kommer in i vår kyrka? Är det en doft av liv som flödar ut genom fönster och dörrar till människor i närområdet?" 
Det finns mycket vi kan lära oss om sann tillbedjan genom kvinnan som smorde Jesus: 
-Att låta vårt hjärta flöda över
-Att tillbe i frihet och inte låta andra begränsa oss
 -Att komma väl förberedda när vi ska tillbe Jesus 
-Att våga gå utanför det som förväntas av oss och det som människor är vana vid

Kvinnan i bibelberättelsen utgjöt det dyrbaraste hon hade men inom några dagar skulle Jesus utgjuta något mycket mer dyrbart för henne och för oss alla - sitt eget blod som rann på Golgata för att vi skulle få evigt liv! 
 Lärjungarna försökte klaga på henne men Jesus försvarade henne. Han menade att hon hade förstått något mer om hans kommande död och uppståndelse och att hon hade förberett hans begravning när hon smort hans kropp.  Vi kan komma att bli överraskade över att Gud uppenbarar sina hemligheter för de som inte alls verkar "lika kristna" eller "kunniga" som vi!
I avslutningen av texten säger Jesus att "man i hela världen skall tala om denna kvinna och komma ihåg hennes handling". Frågan vi behöver ställa oss är: 
Vad vill vi att människor en dag ska säga om oss och om våra liv? 
(Detta var en kort sammanfattning av min predikan i söndags som utgick från Mark. 14:3-9)


I söndags hade jag också förmånen att barnvälsigna en fin liten pojke.
Han är barnbarn till en medlem i kåren och detta var första barnvälsignelsen
för mig på spanska.

Söndagen avslutades med kårnämnd hemma hos oss. Just nu försöker vi ta ett ordentligt grepp om kårens fastighet. Det har varit eftersatt med underhåll vilket gör att det regnar in på flera ställen. Vårt mål är att så snabbt som möjligt åtgärda detta för att kunna använda lokalerna på bästa sätt. Vi håller också på att om organisera kårens second hand butik som vi just nu har stängt för reparation och målning. På kårnämnden tog vi också flera strategiskt viktiga beslut inför nästa termin samt planerade in en bönevecka i januari och en visionsdag i februari.  



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar