fredag 12 oktober 2012

"Quinceanera" och sjukbesök...

I dag är jag hemma på förmiddagen och förbereder predikan men jag tänkte ta några minuter för att uppdatera bloggen.
Förra veckans rubrik "La semana" känns ju väldigt användbar...här kommer en kort tillbakablick på veckan som gick:

Lördag- Vi tog det lugnt på förmiddagen och på eftermiddagen var vi med på vår första "quinceanera". Det var en av kårens tjejer som fyllde 15 år. Då ordnas en fin fest med festklänning, tårta, tal osv. Det handlar om att kvinnan blir vuxen. Det var väldigt fint att se hur alla i kåren bidrog till festen genom att ta med sig det som behövdes till serveringen. Kristina var så vacker och hennes mamma så stolt.

Söndag - Väldigt härlig atmosfär på Gudstjänsten. Markus predikade om att vi är människofiskare och han kände att det gick bättre med spanskan än tidigare (!) Under bönestunden kom många fram och tog av bönefiskarna som representerade människor vi vill ska bli räddade. Det var så positivt att se flera "nya" ansikten på gudstjänsten, människor vi mött och haft kontakt med under våra veckor här. Vi fick också oväntat besök av vår DC med familj. Det är alltså vår närmsta chef, kul och uppmuntrande att han kom.

Måndag - Ledig dag. Sara åkte med några nya vänner för att bada i floden. Ett riktigt äventyr i sig, så vi var glada när hon kom hem igen! Vi fixade en del praktiskt hemma och avslutade dagen med att gå på bio hela familjen. Här finns en stor fin biograf och priset är lägre än i Sverige så det är en bra avkoppling för en tonårsfamilj att gå på en film ihop.

Tisdag - Jag och Hilda gjorde klart planeringen inför "Econo-satsningen" nästa vecka. Annonsering finns nu i alla tidningar över ön och på facebook. Säkert kommer många människor att skänka kläder till FA.
Vi fortsatte att försöka lösa problemet i vårt hus med vattnet och avloppet men utan resultat. Vår hantverkare har nämligen sin bil på verkstad! Hela veckan har vi varit utan dusch och tvättmaskin och knappt kunnat använda våra toaletter. Inser hur viktigt och självklart det är för oss svenskar att allt bara ska fungera.
På kvällen bjöds det fisksoppa på kvinnogruppen som denna kväll handlade om vänskap och syftet var att bjuda in nya vänner till gemenskapen.

Onsdag - Vi åkte till San Juan för ekonomisk redovisning på DHK (huvudkontoret). Passade också på att svänga förbi ett hus som några vänner eventuellt tänkt hyra för semester längre fram.
För övrigt en hel del jobb med att hjälpa Ludwig att ha koll på alla läxor de får här på Caguas Private School samt att inköpa material för diverse projekt som de har på gång. Ingenting ingår i skolan här, allt från klister till sax, tejp, diverse andra material måste tas med. Problemet för oss är så klart att hitta precis rätt grejer och rätt affär att handla det i.
En tjej som Sara lärt känna och som är frisör kom hem till oss och klippte mitt hår. Det var kul att pratat med henne för hon hade sån passion för Guds rike. Hon tillhör en annan församling och det gav mig tillfälle att fråga lite om övriga kyrkor i Caguas.

Torsdag - En dag med en hel del regnskurar och kraftiga åskväder. Just åska och blixt reagerar vi nästan inte på längre, det kommer ganska ofta men går snabbt över. Markus förberedde kvällens bibelstudie som handlade om "kyrkan - församlingen" och dess möjligheter. Detta tema kommer fortsätta nästa vecka. Vi hade ett samtal med den volountär som sedan många år tillbaka ansvarar för kårens second hand affär. Hon sa att det var första gången som någon satt ner och pratade med henne om arbetet. Vi försöker just nu ägna tid åt att skapa oss en bild av kårens hela verksamhet, då är samtal och frågor viktiga redskap. Det kommer att krävas en stor insats för att få affären att fungera på det sätt som är tänkt men nu börjar vi i alla fall se en väg framåt.
Vi åkte också och handlade material till den "banner" som ungdomarna ska tillverka inför kongressen nästa helg. Varje kår ska ha sin egen banner till invigningsmötet. Vad använder man för material till det och framför allt var köper man det? Vi lyckade i alla fall att med god hjälp få tag i det som behövdes men allt tar så lång tid...

Fredag - Markus ska idag göra ett sjukbesök på sjukhuset. En kvinna ringde och bad att pastorerna från Frälsningsarmén skulle komma och be för en treåring som legat inlagd i en månad samt för en bebis på en och en halv månad med hjärtfel. Markus tar med sig olja och Bibeln och åker dit tillsammans med Hilda som jobbar med vårt sociala arbete. De tar också med sig en liten present och en begagnad bil barnstol till den lilla bebisen. Ett viktigt uppdrag som vi har - att be för den som är sjuk.

Denna vecka har jag läst ut en bra bok skriven av en svensk kollega, återkommer med det boktipset längre fram.

Livet här är omväxlande. Vi vet aldrig från en dag till en annan vad som kommer att hända. Spännande men också utmanande!

Kampen det innebär att vara en tjänare i Guds rike är något som vi märker av tydligt här. Tacksam för alla er som står med oss i förbön. Ni är värdefulla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar