lördag 6 oktober 2012

La semana

Lite om vad som hänt i veckan:
Söndag-Vi hade besök på gudstjänsten av Major Eduardo Zuniga och hans fru. Han predikade mycket trosstärkande om David och Goliat. Efter gudstjänsten bjöd de hela vår familj på fin restaurang. Kul eftersom de också har två tonårsbarn. En trevlig söndag!
Måndag- Besökte ett köpcenter som påstås vara det största i Caribien. Här i Puerto Rico är det väldig köpfest och många stora affärer. Inte som när vi bodde i Sydamerika och handlade allt på marknaden...
Tisdag-Satte bland annat in pengarna som samlats in under veckans olika samlingar. Nu har vi lärt känna en av tjejerna på banken bra. Här i Puerto Rico får man väldigt bra kontakt med folk när man rör sig i samhället med frälsis uniform. Många kommer fram och pratar och frågar. När vi satt på ett café fick vi fin kontakt med en man som bott i Caguas i 40 år men inte hade an aning om var frälsis låg. På kvällen hade vi kvinnogruppen som handlade om hur vi uppfostrar våra barn.
Onsdag- Gjorde ett studiebesök på frälsis secondhandbutik i Caguas centrum. Det finns två secondhand butiker här på orten, den ena drivs centralt och behållningen går till FA:s missbruksarbete. Den andra butiken drivs lokalt av kåren. Butiken i centrum var fräsch och välorganiserad. Kul att se! Vi lärde känna en kille som jobbar där och han erbjöd sig att hjälpa oss organisera upp kårens butik. Bönesvar!
Vi behöver hjälp med detta!
På kvällen när Markus var på musik och lovsångsskola på kåren drabbades vi av översvämning hemma. Tur att jag var hemma för på några minuter fylldes hela undervåningen med vatten. Jag fick "skyffla" vatten i två timmar och ta undan alla möbler. Det visade sig att vi har för högt vattentryck, vattnet kommer in i våra ledningar med så starkt tryck att det stiger upp och flödar ut ur toaletten. Här om veckan hade vi ju inget vatten alls...Finns det inget som heter lagom här?
Torsdag- Hantverkare kom och tittade på vårt vattenproblem. Nu är vattnet avstängt och på måndag ska det åtgärdas. Vi har vatten i tanken som tur är. Markus förberedde predikan till söndag och jag bibelstudiet till kvällen. På torsdagskvällen samlades vi drygt tjugo personer till bön och bibelstudie i ett hem. Vi brukar vara på kåren men denna kväll hade en kvinna önskat särskild bön i sitt hem. Trångt, varmt och välsignat!
Fredag- Killen vi lärt känna på secondhandbutiken kom på besök. Kul kille med mycket energi. Visade sig att han var elektriker också, just vad vi behöver eftersom ungefär vartannat lysrör på kåren är ur funktion. Denna kille har ett starkt vittnesbörd om hur Jesus upprättat honom från missbruk. Hoppas att han kommer på söndag som han sa!
På förmiddagen hade vi också en timmes telefonsammanträde med alla officerare på ön. Handlade om den kommande kongressen som ska vara i Ponce om några veckor. Vi samtalade också om en kommande aktivitet med affärskedjan Econo. Den 17 oktober öppnar Econo sina dörrar för FA för att folk under hela dagen ska skänka kläder till FA. Det blir stor annonsering och kommer att behövas många volontärer. Kåren i Caguas har fått ansvar för fem butiker.
På fredagskvällen samlades ungdomsgruppen. Denna kväll hade som rubrik "vad vill du bli när du blir stor?" Var och en presenterade sitt drömyrke. En del hade klätt ut sig till sitt yrke eller tagit med olika redskap för yrket. Här fanns en blivande sjuksköterska, frisör,bröllopskordinator, kriminaltekniker, läkare,pastor m.m En stor framtidstro finns bland dessa ungdomar. Väldigt kul att se!
Markus ägnade kvällen åt att räkna de trasiga lysrören- 268 stycken! Bara de trasiga alltså! Här finns lite att göra! Både praktiskt, ekonomiskt och andligt...
Hoppas att ni har haft en spännande vecka!

1 kommentar:

  1. Hej på er, ni får en visa att träna på, om ni får tid över. :-) S-D

    Måndag gör jag ingenting, ingenting, ingenting.
    Tisdag ser jag mig omkring, mig omkring, mig omkring.
    Onsdag går jag ut och vankar.
    Torsdag sitter jag i tankar.
    Fredag gör jag vad jag vill.
    Lördag stundar helgen till.

    SvaraRadera