onsdag 5 mars 2014

"Du ska sitta vid vårt bord..."

Pojken som är 11 år skulle äta middag med sin mamma på Burger King. Utanför restaurangen mötte de en tiggare. Troligen var mannen hemlös. Han hade ett handikapp i och med att bara hans ena ben fungerade. Pojken och hans mamma kände igen mannen eftersom han nästan alltid brukade tigga vid den platsen. Först gick de bara förbi honom men sen kände de att de borde göra något, han såg ju hungrig ut. De bjöd med mannen in på restaurangen och köpte ett mål mat. Mannen skulle precis gå ut med sin mat när pojken sa "Du ska sitta vid vårt bord".
De tre satte sig ner och började äta. Mannen tog sin hamburgare i två tuggor. Det var tur, för inom någon minut dök restaurangens chef upp och sa att den hemlösa mannen inte fick sitta i restaurangen. Eftersom kvinnan tyckte att detta var fel, brydde hon sig inte om tillsägelsen utan satt kvar tillsammans med sin son och den hemlöse mannen. Det dröjde några minuter till, sen dök en polis upp. Han meddelade att restaurangens chef ringt och att mannen inte fick vara i restaurangen. Nu reste sig kvinnan upp och började försvara mannens rätt att sitta och äta sin mat, som var inköpt i restaurangen. Mannen reste sig upp för att gå. Då reste sig den 11 åriga pojken också från sin plats. Han gick fram till mannen som han just ätit tillsammans med och gav honom en kram. Mamman tittade på sin son, först ville hon hindra honom eftersom hon helt plötsligt började tänka på risken att få alla möjliga smittor, men hon insåg att hennes son hade tagit ett initiativ som hon borde stötta, därför sa hon ingenting utan lät mannen få den kram som han troligen behövde lika väl som hamburgaren han just ätit.

Allt detta hände för ett par dagar sedan. Berättelsen grep mitt hjärta men gjorde mig också lite stolt. Mamman och pojken är medlemmar på Frälsningsarmén i Caguas. Två fina vänner som förstått det uppdrag som Jesus har gett oss...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar