lördag 16 februari 2013

Sportkväll i San Juan...

I går kväll hade vi gemensam ungdomssamling med kårerna i San Juan och Bayamon. Drygt 40 ungdomar samlades i den otroligt fina, stora, nya gympahall som kåren i San Juan snart ska ta i bruk. (hm...den var visst inte besiktigad ännu...) Det blev verkligen en toppenkväll där några riktigt sköna ungdomsledare här i Puerto Rico ledde olika sporter och lekar med mixade lag från de olika kårerna. Efteråt blev det fika, läsk och snacks ute i den varma kvällen. När vi åkte tillbaka till Caguas med vårt gäng ungdomar märkte man att humöret var på topp.

I dag var det dags för ungdomarnas satsning för att få in pengar till ungdomshelgen: en "Bazar" eller loppmarknad som vi säger på svenska. Vi får så otroligt mycket begagnade grejer till frälsis utan att ens be folk om det så det var bara att ställa i ordning och börja sälja. Så glad att ungdomarna fick in pengar som i stort sett kommer att täcka deras avgift till ungdomshelgen. Utan att göra sådana här satsningar skulle vi aldrig kunna få med några ungdomar på arrangemang av detta slag, väldigt få familjer har pengar till det. Känns bara så viktigt att våra ungdomar som är på frälsis så mycket ( 3-4 gånger varje vecka...) också får komma iväg och träffa andra ungdomar och njuta av miljöombyte.

Veckan har annars präglats något av att Markus varit sjuk och fick gå till läkare och få penicillin. Han blev frisk från förkylningen men han blev helt "flummig" av den och man kan verkligen undra vad det är för starka piller de skriver ut här. Nu är han bättre och vi är på G igen.

I går var jag på sammanträde halva dagen. Det handlade om "Womens ministry"inom Frälsningsarmen här i Puerto Rico. Ett planeringsmöte där alla kårer skulle ha en representant. Fick veta att även kvinnorna kommer att inbjudas till en helg i slutet av maj. På torsdag är det återigen dags för ett liknande möte, det kommer nog att ta hela dagen och det är ett planeringsmöte där alla officerare i Puerto Rico måste delta. Visst känner man ibland att man skulle behöva tiden till annat än sammanträden, det känner nog alla officerare i hela världen, men vi har i alla fall en fördel för samlingen i fredags och den som ska vara i veckan hålls i Caguas.

I kväll har Markus och killarna varit på bio. Det är ganska billigt här jämfört med i Sverige och bion här i Caguas är riktigt fin. Det blir alltså lite fler biobesök här än hemma i Sverige eftersom det är en skön avkoppling. Vi kanske går någon gång i månaden och tycker det är ganska ofta. Blev därför full i skratt när en officerskollega och jag kom att prata om detta med bio och filmer och hon utbrast: "mina ungar älskar bio, de är där minst två gånger i veckan!"

Det var allt för i kväll. I morgon är det gudstjänst som gäller och sedan ska Ludwig ha en kompis från kåren med sig hem.
Vacker naturbild från södra delen av ön

"När jag ser din himmel dina fingrars verk..."

På måndag får vi troligen ett "oväntat besök".... ska bli spännande och se om det funkar. Återkommer...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar