lördag 15 december 2012

Snart är det jul igen...



I onsdags var vi ute på stan för att dela ut kaffe och kläder till hemlösa. Vi samarbetade med en rad olika organisationer och ansvariga för hela arrangemanget var poliskåren. Under dagen fanns möjlighet för de hemlösa att bli undersökta av läkare, tala med socialarbetare, serveras varm mat m.m Plötsligt var det ett band som började spela julmusik i salsatakt och en del av de hemlösa tog sig en sväng om på torget. Väldigt berikande för mig att få se detta fina samarbete där många frivilliga händer hjälper till. Det blev en innehållsrik förmiddag med många samtal och nya kontakter. Pratade bland annat med en polis och passade på att fråga om han hade någon kyrka att gå till. ( en helt normal fråga här i Puerto Rico...) Det hade han inte men han sa att hans favorit bibelord var psalm 91, den psalmen handlar om den trygghet vi har under den högstes beskydd och att Herren sänder sina änglar för att vaka över oss. Härligt med en polis som tror på detta!


Denna man ville inte bara ha kläder utan han bad också om förbön. 

Jag hjälper en kvinna att välja ut kläder som passar för henne....



I fredags hade vi terminsavslutning med tonåringarna, vi var på en restaurang "Food tracker" som serverade otroligt goda hamburgare. (bästa Markus ätit...) Julklappsbytet mellan ungdomarna bestod i att de fått ansvar för en person var i gruppen och till den personen skulle de ge ett speciellt bibelord. Det var starkt när ungdomarna delade bibelorden med varandra. En julklapp som inget kostar men som ändå är så otroligt värdefull! 

Lördagsmorgon 05.30 i San Juan. Ett lätt regn medan vi väntar på att "Runners Love" ska
starta kl.06.00. Markus sprang en mils loppet. Det ljusnar vid halv sju på morgonen och
blir mörkt vid halv sju på kvällen.



Efter loppet gick vi till stranden för Markus ville svalka sig
med ett dopp...
Lite tidigt för ett lopp tycker jag men det var kul att vara med
på folkfesten och vad gör man inte för att stötta sin man?


Ett säkert tecken på att julen närmar sig: fönstertvätt.
Markus tvättade våra fönster med trädgårdsslangen i veckan! 
När grannarna dekorerat trädgården med "Tres Reyes", ja då vet man verkligen att det är jul...Julpynt i naturlig storlek.

När en annan granne dessutom hängt upp kulorna i palmerna ja då kan man vara säker -
snart är det jul igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar