fredag 17 augusti 2012

Hur länge har vi varit här egentligen?

Det har hänt så mycket sedan vi landade här i Puerto Rico att det känns som vi varit här en månad minst! När man tittar i almanackan inser man att det bara är drygt en vecka sedan vi kom. Första veckan har varit intensiv, alltför intensiv. Vi har varit på kårens bön och bibelstudie två gånger samt på en gudstjänst och en kvinnosamling. I onsdagskväll var Markus, Sara, och Ludwig på kårens musikskola. Tyvärr kom inte lärarna så det var bara att åka hem igen! (känns som att det finns en del att ta tag i här...) Vi har varit på kontoret varje dag för att försöka sätta oss in i hur allt fungerar och vi har försökt öppna ett bankkonto och få ett slags id-kort men det har inte lyckats ännu. Vi har försökt lära oss hitta och köra i den helt galna trafiken och vi har letat efter de affärer där vi kan handla hem mat och annat som vi behöver. Parallellt med allt detta har Ludwig börjat så smått på en engelsktalande skola, vilket inneburit ett antal samtal med rektorn, inköp av uniform, nya kompisar m.m.(återkommer om detta när vi ser hur det går) Vad mer har vi gjort? Igår var vi hela dagen på Dhk (huvudkontoret för frälsis här på Puerto Rico) för en introduktion för nya officerare i denna division. Det var en jättebra dag då vi också mötte kollegor från England/USA som nyligen anlänt till Jungfruöarna för att arbeta där.
Vi har nästan varit iväg varje kväll på jobb(berättar mer längre fram) och därför är vi så tacksamma till Herren att han skickade Sara med oss. Hon är ett ovärderligt stöd i allt det nya.
Jag antar att ni blivit trötta bara av att läsa om allt vi har haft för oss! Här kommer ett foto på vårt fina hus och ett på hängmattan i trädgården som vi hoppas få tillfälle att använda någon kväll eller tidigt morgon...

2 kommentarer:

  1. Lykke til med alt dere gjør! Herren med dere!Varme hilsener fra Magna og Jostein (p.t. Gullbrannagården)

    SvaraRadera
  2. Tack Magna och Josten! Hörde att er medverkan på Bygget var väldigt uppskattad! (som vanligt med andra ord!)

    SvaraRadera